Linkpizza

dinsdag 26 juni 2018

Bijverdienen met enquetes en mails lezen



Kan dat, extra geld verdienen met het lezen van mails en het invullen van enquêtes? Rijk zal je er niet direct van worden, maar als je hele series kijkt op Netflix dan kan je wel wat verdienen in de tijd die je overhebt.

Lezen van mails

Er zijn veel verschillende sites waar je geld kan verdienen met het lezen van e-mails. Het gaat heel eenvoudig, klik op de link in de mail die je ontvangt en je krijgt daar een kleine vergoeding voor. Echt snel gaat het niet, want je moet denken aan een tiende cent. Dus je moet heel wat mails wegklikken voordat je überhaupt een euro hebt verdiend. Het gaat sneller als je ingaat op de aanbiedingen die in de mails staan. Vaak krijg je een percentage van je aankoop, of een vast bedrag. Omdat het dit niet de meest lucratieve manier van geld verdienen is, ben ik nog maar lid van 2 sites die voor mij het meeste opleveren:


  1. Euroclix 

    Bij Euroclix krijg je naast het klikken van de e-mails vergoedingen voor aankopen bij heel veel webshops, zoals ook bij Bol.com en Coolbue. Ik koop niet heel veel online, maar als ik het dan doe, dan toch vaak via één van deze 2 webshops. Ga ik via de website van Euroclix dan krijg ik dus een percentage van mijn aankoop vergoed, simpel toch? Waarom Euroclix bij mij met stip op 1 staat is het feit dat je ook geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes (Panelclix). Hierdoor kunnen je bijverdiensten toch lekker oplopen. Extra aardigheidje: elke dag kan je gratis meespelen in de loterij waar je tot 500 clix per week kunt winnen. Veel geluk heb ik hiermee nog niet gehad, af en toe 1 clix is voor mij het resultaat. Echter, wie het kleine niet eert... En als je niet meedoet weet je zeker dat je niets wint, een kleine moeite om even je lot te activeren. Zelf heb ik er een gewoonte van gemaakt om elke ochtend even op de site van Euroclix mijn dagelijkse lot te activeren. Als laatste beloont Euroclix je ook als je nieuwe leden aanbrengt. 150 clix per nieuw lid en daar bovenop krijg je 10% van de Clix die jouw vrienden verdienen. Daar hoef je dus helemaal niets voor te doen! Zelf ben ik daar niet zo heel actief mee bezig, maar als jij je nu via dit blog aanmeldt dan krijg ik daar dus een vergoeding voor :).
  2. Spaaractief

    Spaaractief stuurt ten opzichte van Euroclix meer mails, waardoor je verdiensten wat sneller oplopen met het lezen van mails. Ook via Spaaractief krijg je vergoedingen voor aankopen bij webshops, alleen geef ik daarbij zelf de voorkeur aan Euroclix dus lopen mijn verdiensten bij Spaaractief een stuk minder snel op dan bij Euroclix. Het klikken doe ik in de 'loze' uurtjes en ach, elke cent is er toch weer 1 denk ik dan maar. 

Enquetes

Er zijn ook verschillende onderzoeksbureaus die je een vergoeding geven voor het invullen van vragenlijsten. Daar kan je een dagtaak aan hebben, zoveel zijn er. De ene is lucratiever dan de andere en ik ben nog zoekende welke het meeste opleveren. De huidige top 3 zal ik hieronder noemen.

  1. Kantar (TNS Nipo)

    Dit is wel de grootste en meest bekende denk ik. Bijna altijd als er onderzoeken genoemd worden in het nieuws dan is Kantar hier wel bij betrokken. Je krijgt een redelijke vergoeding voor het invullen van de vragenlijsten, alleen zijn ze wel selectief bij het aannemen van respondenten. En je kunt alleen doormiddel van een andere respondent aanmelden. Uitbetalingen doen ze via cadeaubonnen van bijvoorbeeld Wehkamp en Bol.com
  2. GFK

    Bij dit onderzoeksbureau kunnen de verdiensten heel snel oplopen als je je ook aanmeldt voor 'Consumer Scan'. Je krijgt dan een scan apparaat waarmee je al je boodschappen scant. Het is eventjes extra werk, maar hierdoor lopen je verdiensten leuk op. Voor elke week dat je de boodschappen scant krijg je 100 punten. De punten kan je inwisselen voor cadeaubonnen van onder andere Bol.com, Hema, Pathé, Mediamarkt en Bijenkorf. Ook kan je kiezen voor een Boekenbon of Hotelbon of diverse producten uit de cadeaushop van GFK.
  3. i-Say

    i-Say stuurt best vaak vragenlijsten door over allerhande onderwerpen. Extra fijn aan dit panel vind ik dat ze een app hebben, daarmee kan je veel vragenlijsten via je telefoon doen, bijvoorbeeld als je ergens moet wachten. Uitbetalen gaat bijvoorbeeld via PayPal, of cadeaubonnen van onder andere Bol.com, Zalando of Douglas

Al die kleine beetjes bij elkaar kunnen samen best wel wat opleveren. Regelmatig vraag ik de uitbetalingen aan waar ik recht op heb en die zet ik op een aparte spaarrekening. Bij de Knab bank heb ik hiervoor een aparte spaarrekening geopend zodat ik het geld niet aan andere dingen uitgeef. Koop ik iets van de cadeaubonnen dan zet ik die waarde ook op die spaarrekening. De rente is natuurlijk extreem laag, maar ook in dit geval is het toch weer iets. Knab heeft de mogelijkheid om bonus rente te krijgen als je je geld minimaal een kwartaal op een spaarrekening hebt staan. Op het moment van het schrijven van dit blog is de renten bij Knab op een gewone spaarrekening 0,31% en op een kwartaalspaarrekening is de basis rente 0,16% en de bonusrente 0,2%, wat samen dus 0,36% maakt. Uiteindelijk wil ik met dit geld gaan investeren, want alleen een spaarrekening levert te weinig rendement op.

Hoe verdien jij wat extra's bij? En wat doe je er dan vervolgens mee?

* De artikel kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als je een product of dienst afneemt via deze link. Dit kost jou niets extra, het kan je zelfs extra voordeel opleveren. Ik noem alleen producten waar ik zelf ook achter sta.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je reactie wordt zo snel mogelijk gepubliceerd. Bedankt voor je feedback!