Linkpizza

dinsdag 8 mei 2018

Focus

Bij het halen van je doelen is het belangrijk dat je de focus houdt op je einddoel. In mijn geval vind ik dat nogal lastig, want ik heb meerdere ballen in de lucht te houden. Zoals mijn gezin en de winkel. Gelukkig heeft het behalen van mijn '5-ton-doel' wel te maken met mijn winkel, dus dat scheelt al weer wat.

Besparen

Eén van de manieren om mijn doel te halen is het verhogen van de winst van de winkel. Winst verhogen kan op verschillende manieren. Allereerst kan je de kosten beperken. Zo heb ik bekeken welke regelmatig terugkerende kosten er waren waar op bezuinigd kon worden. Allereerst heb ik besloten om het maken van de etalages niet meer uit te besteden, maar dit voortaan zelf te doen, dit levert al een flinke besparing op.

dinsdag 1 mei 2018

5 ton moet het worden!

Al jaren droom ik er van om het pand waarin ik mijn winkel run te kunnen komen. Banken hebben me laten weten dat ik er niet van uit moet gaan dat ik hiervoor een financiering zal krijgen. Dus zal er wat anders bedacht moeten worden.

Vandaag, 1 mei 2018, besluit ik dat ik op de één of andere manier het geld bij elkaar moet zien te krijgen. Hoe? Dat weet ik nog niet precies, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En ik zal wellicht door andere technieken en andere inzichten in een later stadium op andere ideeën komen. Voor nu ga ik voor een combinatie van omzet verhogen in de winkel en het zoeken van andere inkomstenbronnen. Ik lees graag verschillende blogs over het genereren van een passief inkomen, de wet van aantrekkingskracht en besparen. Met een combinatie van deze dingen moet ik in elk geval een begin kunnen maken.

In elk geval is het zeker dat het om een groot bedrag gaat. Naast geld voor de aanschaf van het pand is er ook geld nodig voor onderhoud en verbouwing. Om mezelf een flinke uitdaging te geven heb ik besloten dat ik ga voor een bedrag van €500.000,00. Oftewel 5 ton!

Welke stappen ik zet, zal ik delen in het blog. Aan de ene kant om mezelf te (blijven) motiveren, maar uiteraard ook om anderen er mee te kunnen helpen. Wat werkt wel en wat werkt niet. Ik heb ervoor gekozen om (in eerste instantie) niet mijn huidige netwerk in te zetten om volgers te krijgen voor mijn blog. Ik ben heel erg benieuwd of het me, zonder mijn netwerk, lukt om lezers/volgers aan me te binden.

Om zichtbaar te worden ga ik eerst de volgende kanalen inzetten: Twitter en Pinterest.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat, zodat ik weet dat het blog wordt gelezen :)
Heb je tips voor me? Ik hou me zeker aanbevolen!