Linkpizza

woensdag 26 september 2018

Geld maakt toch niet gelukkig?!

geld maakt niet gelukkig
Een beetje rare kop misschien voor een blogster die op weg is naar 5 ton: Geld maakt toch niet gelukkig?! Een aloud gezegde is dat geld niet gelukkig maakt. Geld stinkt en in onze Nederlandse cultuur is het soms lastig als je boven het maaiveld uitsteekt. Waarom die focus op geld, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg... Ondanks dat heb ik mezelf dus een doel gesteld om 5 ton bij elkaar te verdienen. En toch gaat het eigenlijk niet om dat geld. Waar gaat het dan wel om?

Focus

Dat getal van 5 ton (en dit blog) helpt mij om focus te houden en het daagt mij uit. Wellicht heb ik aan minder ook genoeg om het pand te kopen voor mijn winkel, maar ik wil mezelf graag uitdagen. Welke stappen moet ik zetten om het doel te bereiken?

maandag 24 september 2018

Update 5 Futurenet

Update 5 futurenet
De stand van zaken na een maand Futurenet lees je verder op in dit artikel. Ik moet zeggen dat ik het een apart fenomeen vind, om op deze manier je geld te verdienen. Maar hé, als het werkt dan werkt het toch? Zoals ik in mijn eerdere blogs al schreef heb ik mezelf beloofd om niet meer dan 150 dollar te investeren, maar om eerlijk te zijn vind ik het wel heel lastig om mezelf aan deze regel te houden. Het liefste stort ik nog wat bij zodat ik nog een paar adpacks kan kopen en waardoor de groei van mijn 'vermogen' meteen ook wat sneller gaat. Toch hou ik mezelf vooralsnog aan deze regel, want op deze manier kan ik iedereen laten zien dat je er ook kunt komen met een relatief lage investering.  Je kan namelijk al instappen met slechts 10 dollar, alleen gaat je groei dan een stuk langzamer. Ik dacht namelijk dat ik slim zou zijn als ik met mijn eerste 10 dollar commissie een 10 dollar adpack zou aanschaffen, maar toen ik op die link klikte kreeg ik de waarschuwing dat de opbouw van dat adpack een stuk langzamer zou gaan dan de adpacks van 50 dollar. Dus spaar ik nog maar even door tot mijn commissie op 50 dollar staat.

donderdag 20 september 2018

Adpacks, wat is is dat nou precies?

futurenet adpacks
In mijn artikelen over Futurenet noem ik regelmatig adpacks. Daarom hier een korte uitleg over wat een adpack eigenlijk is. In eerdere artikelen schreef ik er al wat over, maar vandaag dus een kort artikel over het fenomeen adpack. Wat naar mijn idee niet meer is dan een 'advertentie pakket'.

Avdverteren of investeren

Even nog over Futurenet. Dit is een groot social media platform met meerdere verdienmodellen. Zo kan je met Futurenet Adpro advertenties kopen, bij elke adpack koop je 800 views. Dit is ook het meest duidelijke verdienmodel: je deelt mee in de winst die Futurenet maakt, elke adpack wordt uiteindelijk 60 dollar waard. Hoe lang dit duurt is niet exact te zeggen, dit heeft te maken met het gaat met Futurenet. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat dit ongeveer zo'n half jaar duurt.

Het lijkt er misschien op dat je investeert in Futurenet, maar je koopt niets minder dan een advertentie. Met extra voordeel dat het je geld kan opleveren, in tegenstelling tot adverteren op andere social media.

maandag 17 september 2018

Update 4 Futurenet

En alweer is er een week voorbij, wat gaat de tijd toch snel. Tijd dus weer voor de wekelijkse update van mijn Futurenet avontuur. Op 24 augustus begon ik met 2 adpacks van 50 dollar, 4 dagen later kocht ik daar een derde adpack bij. Sindsdien heb ik geen extra geld bijgestort omdat ik wil kijken hoever ik kom zonder er al te veel eigen geld in te steken. Aan de ene kant om niet zo'n groot risico te lopen, aan de andere kant om jou te laten zien dat je er ook kan komen met een relatief lage investering. Net als bij andere investeringen is het natuurlijk wel zo dat hoe meer je investeert, hoe groter je rendement kan zijn (en natuurlijk kan je verlies ook groter zijn). Mijn vermogensopbouw bij Futurenet gaat dus nog niet zo snel, maar het gaat sowieso sneller dan als je het geld op een gewone spaarrekening laat staan.

vrijdag 14 september 2018

Hoe doe je het toch?

Hoe doe je het toch allemaal, een vraag die ik zeer regelmatig gesteld krijg. Laten we eerlijk zijn, 2 parttime banen, 3 bedrijven, een gezin met 2 kinderen en een huishouden is best veel. Alleen kost het ene bedrijf meer tijd dan het andere bedrijf en ik hou van de afwisseling. Toen ik jaren geleden nog (alleen) in loondienst werkte hield ik het vaak niet langer vol dan 1 á 2 jaar bij dat bedrijf. Ik hou van afwisseling en ik kan slecht stil zitten. Alles met elkaar het recept voor mijn huidige leven.



2 parttime banen en 3 bedrijven, hoe zit dat nou?

Eerlijk gezegd: de ene parttime baan (7 uur in de week) doe ik echt voor het geld, omdat ik daarmee een vast inkomen heb waar ik altijd op terug kan vallen.

maandag 10 september 2018

Update 3 Futurenet


Inmiddels is het ruim 2 weken dat ik ben ingestapt bij Futurenet en zie ik de bedragen langzaam oplopen.  Met de huidige rentes loont het niet om je geld op een gewone spaarrekening te laten staan en daarom wilde ik eens uitproberen wat Futurenet doet. De verhalen die je leest op social media zijn soms zelfs lyrisch, tegenstanders noemen het scam of een pyramidespel. Dat laatste is geenzins het geval, want bij een pyramidespel moet je mensen onder je zien te krijgen om er zelf wat aan te verdienen. En dat is bij Futurenet niet het geval. Bij Futurenet kan je in je eentje, zelfs met een inleg van nog geen €50 uiteindelijk een maandelijks inkomen van circa €2.000 bereiken. Let wel, het blijft een investering dus resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 

donderdag 6 september 2018

Marketing voor de kleine ondernemer

Het invullen van enquêtes en het klikken van advertenties waar ik eerder over schreef in dit artikel is natuurlijk maar bijzaak. Tijdverdrijf op de momenten dat ik geen zin heb in anderen dingen te doen. Dit komt niet zo vaak voor, want als moeder (van 2) en ondernemer heb ik genoeg andere dingen te doen. Wat meer zoden aan de dijk zet is natuurlijk zorgen voor meer verkopen in de winkel. En hierbij komt wat marketing om de hoek kijken.

Nu ben ik ooit begonnen als ondernemer toen mijn oudste is geboren, omdat het zo handig te combineren was. In een grijs verleden had ik wel een cursus 'ondernemers vaardigheden' gedaan (het eerdere middenstand diploma), maar veel wist ik er niet meer van. Nee, ik begon gewoon en ik zag wel waar het schip strandde. Door schade en schande wijs geworden, of in elk geval een beetje wijzer, ik leer nog elke dag bij.

maandag 3 september 2018

Update Futurenet


Update Futurenet
Zoals vorige week beloofd geef ik een update van mijn investering bij Futurenet. Zo'n anderhalve week geleden stapte ik in bij Futurenet, een combinatie van pure nieuwsgierigheid en het feit dat je geld bij de bank toch niets oplevert bij de huidige rentes. Ik maakte 150 dollar over naar Futurenet en kocht van 100 dollar 2 adpacks. Na een aantal dagen zag ik dagelijks mijn verdiensten en heb ik een derde adpack gekocht.

Net als bij andere investeringen is de hoeveelheid van je winst afhankelijk hoeveel je investeert. Hoe meer je investeert, hoe sneller je je vermogen (welk bedrag dan ook) zal zien groeien. In mijn geval zal het niet super snel gaan, omdat ik wel een beetje van de zekerheid ben. En tenslotte weet ik niet zo heel veel van Futurenet, dus blijf ik voorzichtig en zal ik niet snel meer geld bijstorten.