woensdag 30 januari 2019

De weg naar 5 ton

De weg naar 5 ton
Dit blog heet de weg naar 5 ton. Ergens vorig jaar bedacht ik me dat ik, als ik iets wil bereiken, ook concrete stappen moet zetten. Ik heb mezelf een flink doel gesteld, ik wil uiteindelijk €500.000 bij elkaar verdienen. Dat is meer dan ik nodig heb om het pand waarin mijn winkel is gevestigd te kunnen aanschaffen, maar in het kader van 'Think Big' heb ik besloten flink uit mijn comfort zone te stappen.

Om mezelf een stok achter de deur te geven én om andere mee te kunnen nemen in mijn leerproces ben ik dit blog begonnen. Je leest daarom allerlei artikelen over zaken die mij helpen mijn doel te bereiken.

5 ton is natuurlijk een flink doel, niet onmogelijk. Je moet alleen wel de juiste stappen weten te zetten. Daarnaast is het ook belangrijk te weten waar je staat. Het is redelijk onrealistisch om te denken dat ik dit doel aan het einde van dit jaar heb behaalt.

Uiteindelijk is de hele weg naar de felbegeerde 5 ton één groot leerproces. Ik moet mijzelf telkens blijven ontwikkelen, want als ik blijf doen wat ik altijd deed dan zal er weinig veranderen en zal ik ook mijn doel nooit behalen.



Lees ook mijn artikel over deze quote van Albert Einstein: 'als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg'

Zo ben ik altijd op zoek naar manieren hoe ik de omzet (en winst natuurlijk) van mijn winkel kan vergroten. Hoe ik meer mensen naar mijn winkel kan trekken en hoe ik meer verkopen kan genereren als deze potentiele klanten in de winkel lopen.

Daarnaast is het belangrijk om focus te houden en prioriteiten te blijven stellen. Ook dit is een continue leerproces.

Verder ben en blijf ik op zoek naar meerdere verdienmodellen om een passief inkomen te genereren. In mijn winkel is er een maximum wat ik kan verkopen, hoe hard ik mijn best ook doe. Hier zit nog veel potentieel in, maar ergens is er een maximum.

Naast extra geld verdienen (ik schreef een artikel met 5 tips hierover) kan je natuurlijk ook nog geld besparen. Goed met je geld om gaan en niet teveel uitgeven. Stap je over op een andere energieleverancier en bespaar je hiermee maandelijks geld? Zet dit geld dan direct apart liefst op een spaarrekening die niet gekoppeld is aan je betaalrekening. Je geeft het gespaarde geld dan niet zo makkelijk meer uit en zo spaar je ongemerkt een leuk bedrag bij elkaar.

Zelf heb ik hiervoor een rekening geopend bij Knab. Wat ik fijn vind aan Knab is dat je extra spaarrekeningen kunt openen zonder dat het extra geld kost.
Lees ook mijn artikel over budgetteren, zo krijg je meer grip op je geld!

Zoals ik al eerder schreef is deze hele weg naar de 5 ton een continue leerproces. Daarom heb ik mijzelf met de kerst een cadeau gegeven, ik heb me aangemeld voor 'Maximum Potential' van Michael Pilarczyk. Ik heb meerdere online programma's van hem gevolgd en ik ben klaar voor de volgende stap. 2 dagen lang onderdompelen in een positieve energie en ontzettend veel leren, ik heb er zin in!

Wat doe jij om je doelen te bereiken? Deel het hieronder in de reacties!
Interessant artikel? Ik stel het op prijs als je het deelt op je social media kanalen, bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je reactie wordt zo snel mogelijk gepubliceerd. Bedankt voor je feedback!